STICHTING HSV • DE HAAGSCHE SCHOOLVEREENIGING

Welkom op onze scholen

Bij de Haagsche Schoolvereeniging staan ​​we voor een belangrijk motto. Wij geloven dat we moeten doen wat we kunnen om wereldburgerschap te bevorderen en vaardigheden te ontwikkelen bij onze leerlingen die ze nodig hebben voor levenslang leren. Onze missie is daarom: global citizenship, lifelong learning!

Lees meer »

Vacatures

Nieuws

Nederland als vijfde gelukkigste land ter wereld

Het jaar 2022 staat in het teken van de 10e editie van het World Happiness Report – de ranglijst van 146 landen over de hele wereld over de vraag hoe gelukkig de burgers zichzelf voelen.  Voor het vijfde jaar op rij staat Finland in 2022 op de eerste plaats. De top vijf wordt verder vertegenwoordigd […]

Lees meer »

Onderwijstijd

Alle leerlingen verdienen inspirerend en uitdagend onderwijs, hiervoor is onderwijstijd uiteraard een belangrijke randvoorwaarde. Om dit te waarborgen zijn er wettelijke normen voor onderwijstijd vastgesteld. De HSV zorgt ervoor dat ouders erop kunnen rekenen dat leerlingen voldoende uren onderwijs en begeleiding krijgen. Op basis van de wetgeving is de HSV verplicht om aan leerlingen gerekend […]

Lees meer »

Tevredenheidsonderzoeken

Onlangs zijn de uitkomsten bekend geworden van de tevredenheidsonderzoeken die hebben plaatsgevonden. We hebben regelmatig (externe) tevredenheidsonderzoeken onder leerlingen, ouders en personeel. Over de hele linie bleek uit de laatste rapportage dat de HSV scoort boven het landelijk gemiddelde en ook hoger scoort dan in de vorige peilingen. De visie en missie van de HSV uit het strategisch beleidsplan, uitgewerkt in de schoolplannen lijken goed te landen en herkend te worden. Reden voor tevredenheid, echter vanuit ons motto dat je altijd moet blijven kijken naar verdere verbetermogelijkheden zullen een aantal acties worden opgepakt uit de peilingen. Per schoolteam gaat worden bekeken om welke verbeteracties het gaat.

Nog even de totaalscore voor de HSV:

Ouders geven ons een 8 (landelijk gemiddelde = 7,6)
Leerlingen geven ons een 8,42 (landelijk gemiddelde = 8,13)
Personeel geeft de HSV een 8,16 (landelijk gemiddelde = 7,72)

Met veel plezier complimenteer ik iedereen met deze fantastische resultaten die we hebben behaald in een lastig COVID jaar: alle reden om heel trots te zijn op onze club!

Lees meer »